fredag 29 maj 2009

Hämtehår

Jag älskar ordet hämtehår. Hämtehår är en av de mest förnedrande frisyrer som finns. Det är nästan bara seriemördar- eller roddarhockey som överträffar i pinsamhet och vilja att kompensera. Alla dessa män som försöker få till något som täcker, som försöker dölja flinten. Det är så otryggt. Nästan som tupé.

För många år sen skämtade Adde Malmberg om att Carl Bildt var Sveriges försiktigaste människa. "Varför? För att han kammar hämtehår fast han inte behöver det". Det var nästan spöklikt träffande om den yngre Bildts frisyr.

Det var ett magnifikt hämtehår den unge Bildt hade. Och idag har det blivit den stora frisyrtrenden. Vad Adde säger idag vet jag inte. Idag när unga indiekids i första hand, men även unga jurister och andra, kammar hämtehår som börjar i nacken och där luggen är överallt. Över jävla allt. Bildts hämtehår framstår som den fega kopian i jämförelse.

Vet dessa ungdomar att de har hämtehår? Vet de vem som är frisyrförebilden? Mycket är the nya lugg. Det är dags att ta bladet från munnen och säga till indiekidsen. "Är det bara hämtehår eller har du tupé?"

3 kommentarer:

Andningskutym sa...

Å andra sidan är carl bildt ett för enkelt objekt att jävlas med för att det ska vara en riktig sport.

Andningskutym sa...

Titta jag bloggar!!

Grubblande Han sa...

Men jag drev inte med Bildt. Däremot med de indiekids som tror sig vara jättecoola i sina tajta jeans och hämtehårsluggar som signalerar otrygghet av kompensatorisk art. Titta på vilket svenskt ungt popband som helst för att se exempel.

Bildt ska stå för sin egen frisyr. Den här bilden är ett bra exempel. ;-)