lördag 4 april 2009

Arg eller ledsen?

Att bli arg när det är ledsen och rädd jag är.

För att ledsenheten som bemöts med ilska är det värsta?
För att ett uteblivet möte av det ledsna är det som smärtar mest?
För att ilskan innehåller stolthet?
Även om den sårar.

Jag tror inte jag är ensam om det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ensam om att reagera med ilska när man är ledsen eller rädd är du garanterat inte ensam om. Synd bara att det ska vara så svårt. Som ett försvar reagerar jag med ilska, jag vill inte visa mig svag. Jag vill inte visa att jag tar åt mig. Jag vill inte visa att han har ett övertag, eller vad man ska kalla det... Det är så det känns. Om jag visar att jag blir ledsen så kanske hamnar vi där att han kan göra lite som han vill för att jag är så rädd att bli sårad eller rättare sagt att någon lätt ska kunna ta min plats hos honom. Jag vet inte säkert givetvis vad du talar om. Kanske är jag på villovägar angående ditt inlägg. Min uppfattning och känslan jag fick när jag läste det ledde iallafall till den här kommentaren. Jag hoppas att ni löser ert på ett bra sätt. För ett båda två.

nagotinget.blogg.se

Grubblande Han sa...

Tack för lyckönskningen. För många som kommenterar tar ställning så hårt och väljer sida ganska oproblematiserat. Jag gissar att många projicerar sina egna minnen på vår relation och väljer sida utifrån det jobbiga de upplevt.

Jag menar att jag VILL visa ledsenhet och rädsla när jag är ledsen och rädd. Att förklä det till ilska för att skydda mig skapar bara sår hos den jag skäller på. Men jag gör det för ofta. Motsatsen, att söka stöd men inte få det, gör så otroligt ont.

Att få kritik gör alltid ont och är svårt att skaka av sig. Märkligt nog kan både oberättigad och berättigad kritik väcka en ilska som ser likadan ut, oavsett vad drivkraften är inuti. Jag kan vara väldigt högljudd om jag vet att Lyckliga Hon har rätt när hon kritiserar mig. Det är pinsamt.

Jag läser på din blogg och det verkar göra ont i dig av att känna dig dålig. Jag anar rejäl kris som han dessutom är omedveten om. Lycka till önskar jag. Hoppas du når fram.